divendres, 1 de febrer del 2008

L'Ausiàs March i el dia de la pau

L'Ausiàs March durant aquesta setmana ha preparat una sèrie d'actes relacionats amb la pau. Una de les activitats previstes per al dia de la Pau va ser un gran concurs. El departament de Llatí i Grec, i el de Dibuix han fet un panel on hi ha 28 imatges numerades de diferents llocs on apareix escrita la paraula pau en els seus idiomes corresponents.





El repte consisteix en esbrinar a quin país correspon cadascuna de les imatges. Els que van participar ho van fer durant els dies 30 i 31 de gener. Havies de recollir l'imprés, posar el teu nom, el curs i relacionar cadascuna de les imatges amb el país corresponent.

El guanyador tindrà un premi, pots veure el guanyador i les respostes correctes, a partir del dia 1 de febrer, en aquesta pàgina que ha fet el cap de departament de Llatí i Grec.



En aquest panel les fotos són de diferents païssos com: França, Itàlia, Anglaterra, Grècia, Russia, Alemanya, Xina, Japó, i capitals d'ESpanya com València, Bilbao... A les fotografies es mostren imatges molt característiques de cadascun dels païssos. Per exemple a València "La ciutat de l'art i les ciències", a Londres les cabines rotges, França " La Torre Eiffel"....


Per altra banda hi ha també informació sobre el monument romà "Ara Pacis" i de totes les seues parts. La celebració del dia de la Pau, els altars, la diosa Romana Pax, els rituals de celebració del dia de la Pau, frases celebres sobre la Pau i la mort de Gandhi.



A les activitats també han participat el departament de religió i el departament d'orientació fent murals que tracten el tema de la pau.També s'han fet calendaris dels dies de la pau, on apareixien nou dies a recordar durant tot l'any i que tenen a veure amb la pau:


-1 de gener: Jornada mundial de la pau.
-30 de gener: aniversari dia escolar de la Noviolència i de la pau.
-15 de febrer: aniversari de la manifestació mundial contra la guerra.
-15 de maig: dia internacional de l'objecció conciència.
-24 de maig: dia internacional de la dona per la pau i el desarmament.
-9 de juliol: dia internacional de la destrucció d'armes de foc.
-21 de septembre: dia internacional de la pau
-2 d'octubre: dia internacinal de la noviolència.
-25 de novembre: dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona.
-1 de desempre: dia dels presoners per la pau.


Vam aconseguir tindre molt de resò perquè fins i tot van vindre de canal 9 ( punt 2) a fer una entrevista al professors del centre (assessor d'educació de l'Ajuntament de Manises) Lluís Royo Segura i a dos alumnes de batxillerat humanístic.





Estefania Vicent, Jasmin Chragian i Sandra Làzaro