dilluns, 25 de febrer del 2008

OSCAR 2008: 80 EDICIÓ DELS PREMIS. JAVIER BARDEM FA HISTÒRIA.



'No Country For Old Men' dels germans Ethan i Joel Coen va arrasar a la 80 entrega dels Oscar i es va quedar amb quatre trofeus, incloent l'atorgat a Javier Bardem, a una ceremonia on les quatre estatuetes per als actors es van anar a l'estranger.


'No és país per a vells' o 'Sense lloc per als dèbils', com s'ha traduït, s'ha emportat l'Oscar al Millor Director, Millor Pel·lícula, Millor Actor Secundari per a Bardem i Millor Guió Adaptat, realitzat pels dos germans, Joel, de 53 anys, i Ethan Coen, de 50, que dispararen la seua carrera amb el thriller 'Blood Simple' el 1984.

Javier Bardem ha guanyat l'oscar al millor actor secundari pel seu paper d'un assassí d'espiadat a la pel·lícula "No és país per a vells", dels germans Coen. Bardem, ha rebut el galardó de mans de Jeniffer Hudson, competia en aquesta categoria amb Casey Affeck, Philip Seymour Hoffman, Hal Holbrook i Tom Wilkinson.

Han tingut que passar 80 anys per a què un espanyol guanyara un oscar com actor. Aquesta pel·lícula ha tingut l'honor de fer guanyar tres oscars: al millor actor secundari (Bardem), al millor guió adaptat i al millor director (Joel and Ethan Coen). Bardem ha dedicat el premi a la seua família, que també són actors.

Al 2001 Bardem ja va ser candidat a l'oscar. Aquesta distinció sumada a l'altra quinzena de premis que ha rebut l'interprete en els últims mesos, entre els que destaquen "El Globus d'Or", "el Bafta britànic" i el premi "Sindicat d'Actors d'Estats Units".


PRINCIPALS CATEGORIES I ELS SEUS GUANYADORS.


Millor pel·lícula:
"No es país para viejos"
Millor Director:
Ethan y Joel Coen, por " No es país para viejos"
Millor Actor:
Daniel Day Lewis, por "Pozos de ambición"
Millor Actriu:
Marion Cotillard, por "La vida en rosa"
Millor Actor de repartiment:
Javier Bardem, por "No es país para viejo"
Millor actriu de repartiment:
Tida Swinton, por "Michael Cayton"
Millor pel·lícula de parla no anglesa:
"Los falsificadores"(Àustria)
Millor pel·lícula d'animació:
"Ratatouille"
Oscar honorífic:
Robert Boyle. Diseñador de Producción