Els xinesos d'arreu del món celebren el 9 de febrer l'arribada d'un nou any, el Yun Tan, que també es coneix amb el nom de Festa de la Primavera. Es deixa enrere l'Any del porc, que es va iniciar a l'any 2007, i comença l'any de la Rata, un animal que portarà nous canvis per aquest any.
La celebració de l'any nou xinès s'allarga durant quinze dies i es viu amb especial intensitat, essent comparable a les celebracions que es fan a Occident per Nadal i Cap d'Any. Els regals, l'engalanament de les cases i els generosos menjars familiars són també típics d'aquestes dates. En els dies que precedeixen l'arribada del nou any les llars es netegen de tot allò que es considera innecessari o que ja no es vol preservar, en una acte simbòlic que vol significar que l'any que comença serà millor. A més, és el moment de tornar els deutes que s'han contret durant el darrer any.
Tot i així, la celebració pròpiament dita no s'inicia fins la vigília de cap d'any, quan familiars i amics s'apleguen en el sopar del 'Twan Yuan Fan', que literalment vol dir 'sopar de la reunió'. En acabar-se l'àpat, era costum de tirar petards per fer allunyar els mals esperits, tot i que en els darrers anys aquesta pràctica s'ha prohibit per raons de seguretat. El dia de Cap d'Any és costum de rendir homenatge als avantpassats i als deus xinesos, i la gent gran rep el respecte i la veneració dels més joves. Les danses del lleó i el drac donen color i alegria a la festa. I tot plegat va acompanyat d'una cuina exquisida on els plats tenen tots una simbologia pròpia.
A l'Ausiàs March també ho celebrem i hem decidit tirar la casa per la finestra i que es sàpiga que l'any xinés comneça ja. per tot l'institut podràs trobar panells i cartells informatius sobre aquesta celebració que ens endinsa en l'any del porc. Bon any!!!!