dilluns, 25 de febrer del 2008

Excursió de religió del nostre institut.


El dimarts passat pel matí anàrem a l'esglèsia San Joan Baptista del nostre poble, situada a la zona antiga d'aquest i la professora aprofità per mostrar-nos els carrers, els seus noms i la història de la majoria.
Només arribar vam vore la façana, amb els seus decorats típics de l'època i ens feren una introducció per a compendre que veuríem tot seguit.
El principi de l'exposició que hi havia a l'entrar a mà detra de l'Esglèsia eren unes fotografies provinents de diferents comarques de la nostra comunitat, típiques de la festa de Setmana Santa on es veien reflectides les diferents tradicions de cada lloc. Hi havien imatges veritablement impactants de la crucificció del Senyor, semblaven reals, molt treballades i costoses tan de fer-les com de transportar-les al muscle durant tota la processó.

A continuació passarem per un corredor ple de figures adornades amb la vestimenta típica de cada lloc, a més d'imatges, representacions en miniatura mòbils que simulaven el caminar d'aquestos dies. Seguint, a mà esquerra estaven les imatges que pertanyien a la tradició de la nostra parròquia i més informació sobre aquesta festa i el que allò implicava per als creients del cristianisme, la importància de representar cada estadi de la mort de Jesucrist i apreciar tota la transformació de la història que allò va comportar.
Finalment, la nostra mestra de religió ens va aportar noves dades a destacar sobre aquestes celebracions de Setmana Santa i ens ferem fotografies tots els alumnes que estaven presents.
Per finalitzar, simplement donar la nostra opinió personal ja que ens va resultar una experiència molt enriquidora i que ha servit per aprendre que motls pobles del nostre voltant tenen una gran riquesa i hem de inentar apreciar-la.


María José Galvis Doménech
Jasmin Chragyan