dijous, 12 de juny del 2008

LES FESTES I ELS FOCS ARTIFICIALS

La primera festa valenciana amb focs artificials que anem a nomenar són les falles. Aquesta festa té com a duració cinc dies, i aquestos cinc dies estan coberts d'una gran festa de focs artificials, sobretot la nit del 18 aquesta nit " la nit del foc" té unaduració de 20 minuts, amb un gran espectacle de focs artificials.
La segona festa valenciana, que conec que utilitza focs artificials són els moros i cristians. Aquesta festa crec que té una duració igual que les falles, aproximadament. Aquesta festa, té focs artificials al presentar els moros per una banda i els cristians per una altra, també fan un castell de focs artificials.
L'últim dia amb la batalla dels moros contra els cristians és on més focs artificals s'utilitzen.
La tercera festa valenciana que també conec, són les del meu poble, Paterna. Quan fan la corda i la recorda. Aquestes festes, són molt perilloses per la quantitat de femelles que arriben a llançar al moment.
Per a la gent que mai ha vist aquesta festa, ara vos explique com funciona. Quan arriben els dies 24 i 25 d' agost, la gent puja al tiro pixó, a un descampat que hi ha, i comencen a llançar focs artificials, la gent es posa allí dins sense ninguna protecció, però amb la conciència que li poden cremar i fer-li molt de mal.
Per això és molt aconsellable que portes un traje especial que lloguen pels voltants. La duració d' aquestes dues festes és de 45 minuts cadascuna, amb la presència dins de la policia i l'ambulància. La meua conclusió és que totes aquestes festes simbolitzen a València, són festes que en cap altre lloc les trobaries, amb aquesta passió valenciana, que fa a la gent fins i tot plorar.