dijous, 5 de juny del 2008

Història d'internet

L'inici d'internet va ser a l'any 1969 i es va anomenar APRANET, va ser en plena guerra freda.
Es va crear Estats Units i van fer-ho exclusivament d'ús militar amb l'objectiu que en cas d'un atac rus es puguera tindre informació des de qualsevol racó del país. En principi la xarxa contava amb 4 ordinadors, dos anys després ja contaven amb quaranta.
Va seguir crescent i obrint-se per tot el món i qualsevol persona amb fins acadèmics pot tindre conexió.
Les funcions militars van canviar de APRANET i foren a parar a MILNET, una nova xarxa.
En 1985 l'internet ja era una tecnologia establida que coneixien uns pocs. En el centre Europeu d'investigacions nuclears (CERN) Tim Berners Lee buscava un sistema d'emmagatzament i recuperació de dades, Robert Caillau va col·laborar i en 1990 el fiquen un nom al sistema World Wide Web (www).
En 1993 Marc Andreesen va produir la primera versió de navegador "Mosaic" que va permetre accedir amb major naturalitat a la WWW. Anava més enllà del previst i la facilitat amb el que es movien va fer que s'estenguera pel tot el món.
A partir d'aleshores Intenet va començar a créixer més ràpid que qualsevol altre medi de comunicació, convertint-se en el que coneixem hui tots.
Podem definir Internet com una xarxa de xarxes, és a dir, una xarxa que no soles interconecta computadores sino que interconecta xarxes de computadores entre si, comunicant-se mitjançant cables.


Jo pense que internet és ara un mètode més de comunicació i que serveix al igual que per a parlar amb altra gent serveix per a enviar imatges, videos i tot tipus de documents.
També pense que Internet és una novetat que ja existeix en quasi totes les cases i qui s'acostuma a utilitzar-lo no pot viure sense ell perquè és molt comode i és molt fàcil.


Alejandro Rodrigo