dilluns, 16 de juny del 2008

TECTÒNIC

El tecktonic és un nou estil de ball que està començant a posar-se de moda entre els més joves del país. Tanmateix, no és tan modern com podria pensar-se perquè va nàixer fa 8 anys a França. Es va gestar en una discoteca on s'organitzaven batalles de ball al ritme de la música hardstyle, però malgrat sorgir de les nits de festa els que s'han apuntat a aquest nou corrent afirmen que no és imprescindible estar en una pista per deixar-se portar. Alguns ho ballen en la parada, en l'aturada de l'autobús.
Aquest so electrònic té influències belgues i holandeses, que en mesclar-se amb la música del sud xoquen "com si foren dues plaques tectòniques". D'aquesta comparació amb la geologia sorgeix el nom "tecktonik" que, a propòsit, té lema propi: "Balla per expressar-te, no per impressionar".
Una de les característiques principals consisteix en que gairebé no cal moure's del lloc, els desplaçaments són quasi nuls i el pes del ball recau sobre els braços, que giren freqüentment al voltant del cap.
El fenomen s'està estenent com la pólvora degut a que molts dels ballarins del carrer es graven i pengen els seus vídeos a internet perquè qualsevol interessat puga iniciar-se i aprendre els moviments. Algunes d'aquestes classes a distància ronden les 3 milions de visites. També aprofiten l'ús de la xarxa per organitzar trobades entre "tecktoniks" que permet a aquests ballar en companyia, aprendre nous moviments i compartir uns seguidors que alguns qualifiquen "d'estil de vida".
Com acostuma a succeir en aquests casos, la roba i els accessoris compten. Els practicants del tecktonik porten samarretes sense mànegues amb caputxa i combinen els colors cridaners sobre un fons negre o blanc. Concedeixen molta importància al pentinat i és comú l'ús de gorres, i cinturons... Però si hi ha alguna cosa que no pot faltar en l'armari és un parell d'esportives còmodes i vistoses que permeten ballar el màxim temps possible.








Finalment, dir que amb ganes, entusiasme i un poc d'esforç,
pots practicar aquest ball, i el més important, pots divertir-te i passar-ho bé.






Laura Haro López