dimarts, 15 de gener del 2008

Viatge de L'Ausiàs March



Montelupo és un poble molt xicotet sols hi ha 10.000 habitants. A Montelupo les cases estan molt allunyades unes de les altres. A tot el poble sols hi ha un col·legi i sols són tres cursos. El col·legi és fins als 14 anys i quan acaben 3º curs poden anar a treballar o continuar estudiant el Grau Superior que en el nostre sistema educatiu equival a 4ºESO.
Pel que fa al poble, els carrers estan molt nets i no hi ha papereres pels carrers hi ha contenidors però molt poquets i tot està molt net.
Sobre el menjar tot era pasta de moltes maneres i diferents maneres de fer-la. El segon plat era carn o peix, perquè sempre hi havia dos plats per a menjar. El vi és una beguda molt tradicional d'Itàlia des de fa molts anys.
Prop de la ciutat de Montelupo es troba Florència. Floréncia és un dels llocs de la moda més coneguts i amb els dissenyadors més famosos: Dolce&Gabbana, Gucci, Emporio Armani...A més a més és el bressol de molts artistes com per exemple Leonardo Da Vinci. Da Vinci és el geni universal d'Itàlia i molt famós pels seus invents, en Vinci està el seu museu on estan tots els seus invents a la vista de tot els turistes i els seus manoscrits on estan els esborranys de l'artista.
Montelupo es distingueix per la seua cerámica i el seu museu de ceràmica on es troben els fragments que foren recopilats fa molts anys, un d'ells és l'antic forn on es feien les peces de ceràmica.
A les afores de Montelupo s'han trobat les restes arqueològiques de la Villa romana de Vergigno i actualment estan estudiant la seua història.

Els cursos 2º i 3º ESO de l'institut Ausiàs March va organitzar un viatge a Montelupo d'intercanvi. Els alumnes de Montelupo van vindre el dia 18 de Març fins al 24 de Març. A Manises tingueren l'oportunitat de conèixer el nostre país i conèixer la nostra festa "Les Falles" ací ells van fer moltes activitats: l'Oceanogràfic, l'Albufera, l'Escola de ceràmica i l'últim dia un sopar en l'hotel Azafata.
El dia 28 de Març ens anàrem els alumnes de l'Ausiàs March a Montelupo i a l'aeroport de Pisa ens esperaven les nostres respectives famílies per a donar-nos la benvinguda a la seua casa. El dia 29 de març per la vesprada anàrem a visitar les ruïnes de la Villa romana de Vergigno i per la nit a sopar en família.
El cap de setmana (31 de març i 1 d'abril) feren activitats amb la família, cadascú se n'anava amb la seua família tot el cap de setmana.
El dilluns 2 d'abril anàrem sols els espanyols a Florència amb els nostres professors (Lina, Lluís Royo i Elisa). La visita va ser fabulosa veiérem el David de Miguel Angél i totes les catedrals més famoses de Florència i anàrem de compres.
El dimarts 3 d'abril era la tornada a Manises però abans d'anar a l'aeroport anàrem a Pisa a veure la Torre de Pisa i es van fer moltes fotografies. L'acomiadament va ser molt trist van ser 6 dies amb els xiquets italians i amb la seua família Italiana. És una experiència molt bonica per a viure i la recomane i si algú té l'oportunitat que no la perga, per a mi ha sigut una esperiència irrepetible i inoblidable.

BEATRIZ GÓMEZ