dijous, 17 de gener del 2008

Tendències


1.¿Què és la moda?.

Podríem dir que la moda és l'ús social que condiciona la indumentària segons unes normes preestablertes que varien d'acord amb l'època i la civilització .

1.1 Requisits que ha de complir la moda per a ser accepteda per la població .

El primer requisit ha de ser que estiga vigent en un lloc i en un temps determinat. A continuació deu tindre un grup nombrós de persones que seguisquen un cannon de conducta característic . I finalment ha d'aportar noves formes, colors, idees, etc. En general una nova línia que arribe a impressionar i agradar a la societat.


2.La moda canvia diversament al llarg dels anys.

Si fem enrere aproximadament uns 40 anys podríem observar que la moda es repetix, és a dir , un cicle que tan sols es modifica quan alguna persona aporta noves idees al món de la creació. Actualment utilitzem estils pareguts als que corresponen a l'época de juventut dels nostres pares i mares. Per exemple, aquest any, la moda predominant ha sigut la dels anys setanta i huitanta, caracteritzat per l'abundància de figures geomètriques (estrelles, cercles, ratllles, etc.) colors molt vistosos i alegres (groc, roig, verd, daurat...) els patrons han sigut molt amples i amb escots pronunciats.

3.L'acceptació i el respecte de les tendències entre la població.

La majoria de la gent opta per seguir la tendència popular, mentre la resta ha creat la seua moda personal i altres s'organitzen en grups més menuts que compartixen uns ideals que els caracteritzen. Quasi totes les persones solen ser respectuoses amb els gustos de la resta de la gent, però sempre hi ha algú que no té moral i es fica amb els seus semblants, demostrant que amb els seus pensaments demostren una falta d'humanisme i d'educació.

4.Enquesta a l'alumnat sobre els seus gustos davant les diverses tendències.
I per finalizar hem realizat una enquesta a l'alumnat on es reflexa els diferents estils:

Els xics : de 28 xics entrevistats 6 han dit que els agrada vestir moderns i els 22 restants es regixen pel seu propi estil.
Les xiques: de les 32 xiques que han sigut enquestades, 9 d'elles diuen que les agrada vestir a la moda i les 23 restants diuen que es regeixen pel seu propi estil .


Després d'haver escoltat al nostre alumnat nosaltres, les redactores d'aquest article:Jasmin Chragian i María José Galvis, hem analitzat i deduït que moltes persones no han sigut molt honestes amb la seua resposta, ja que hem vist amb els nostres ulls que la majoria es vesteixen seguint les propostes o les tendències generals, tot i que contestaven que tenien el seu pròpi estil i no es deixaven influenciar per la moda popular vigent en el nostre temps.


Jasmin Chragian i María José Galvis,