dimarts, 15 de gener del 2008

Activitats extraescolars del Departament de valencià.


L'EXCURSIÓ A LA VILAJOIOSA


L'excursió consistia en anar a coneìxer als alumnes d'un altre institut que s'escrivia cartes amb l'alumnat de 4ª d'E.S.O. Els alumnes que vam participar en l'intercanvi vam eixir seleccionats per sorteig. El dia de l'excursió va ser el dia 31 de Març de 2007 . Primer vam anar a per l'alumnat de Torrent que també s'escribien cartes amb nosaltres i després vam passar a per l'alumnat d'Alfafar que també s'escribien amb nosaltres.


Després vam agafar l'autopista i ens vam dirigir cap a la Vilajoiosa on ens va rebre una guia i ens va portar a l'esglèsia de Santa Marta i ens van donar una xarrada sobre l'origen de la Vila i com la Santa, segons la tradició va intervenir en la seua protecció.

Després ens van portar a vorer l'esglèsia per fora i vam comprovar com tenia forma de fortificació, per acabar vam anar a "Hereders de gaspar pérez S.R.C", una fàbrica artesanal de xocolate, on ens van explicar com feien el xocolate de forma artesanal.

Per finalitzar la jornada i poder estar sols amb els nous companys vam passar un temps a la platja amb els companys dels altres instituts. Cap a les 4:30 van quedar amb els professors i a les 8:00 vam arribar a Manises. Va ser una excursió molt divertida on vam conèixer a moltes persones de molts instituts i on vam tindre que parlar en valencià tot el dia, va ser una bona forma de practicar el valencià i conèixer a gent.