dijous, 17 d’abril del 2008

Museu metropolità i Manises



Aquest museu és un dels més importants del món. És un bon lloc per a poder passar una vesprada, o millor un dia veient art a l'illa de Manhattan. És un museu inmés on podem veure pintures i escultures estadunidenques. També té una gran col·lecció d'art d'Orient Pròxim Antic i te peces fins i tot del Neolític i l'edat de Bronze, art d'Àsia , art d'Oceania i Amèrica. Alguna de les peces té una antiguitat de més de 40.000 anys.

També té una secció d'art asiàtic, art Egipci, de fotografia, dibuixos i gravats on hi ha obres de Leonardo da Vinci, de Miguel Àngel, de Rembrandt. Si vols aprofitar bé el temps has d'organizart bé, mirar primer la secció que voldràs visitrar. Perquè conté art de quasi totes les parts del món entre elles de Manises, de la nostra ceràmica.


El museu Metropolità d'art té reservat una sala exclusivament per a la ceràmica de Manises. Està decorada amb diferents plats amb dibuixos i escenes realitzes sobre la ceràmica, té diferents colors i formes. Tindre en compte que la sala és fixa, és a dir, que podem anar a visitar-la sempre que vulguem. La sala és tota de ceràmica i fa referència a pintures que estan realitzades sobre plats blancs que després se'ls ha aplicat tot tipus de tractaments. Els plats decoratius estan fets amb diverses tècniques i amb diversos colors i motius.

Així podem veure com la ceràmica de Manises té una gran importància. Pensem que és molt bonic anar a un lloc, i més a l'estranger, i més encara a una ciutat tan espectacular com Nova York i veure com al costat d'unes boniques escultures apareix el nom de la teua ciutat.



Gràcies a l'intercanvi de la ceràmica de manises a estats units, la indústria de ceràmica de Manises ha exportat 118’5 millons d'euros, el que implica un creixement del 11.4 %.



Sandra Lazaro

Alvaro Gil

Lidia Pinazo